Επιλογή Σελίδας

Ομάδα iGEM

Η iGEM Thessaly αποτελεί μια διεπιστημονική ομάδα νεαρών ερευνητών από διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος της ομάδας είναι η συμμετοχή στον διαγωνισμό iGEM, μια διοργάνωση παγκόσμιων διαστάσεων που σχετίζεται με την προώθηση νέων και καινοτόμων ιδεών στον κλάδο της συνθετικής βιολογίας.

Η ομάδα iGEM Thessaly έχει υπάρξει φιναλίστ και έχει αποσπάσει πρώτες θέσεις με πολύ ανταγωνιστικά projects στους διαγωνισμούς iGEM των τελευταίων ετών. 

We care, we engineer, we pioneer!

iGEM 2019 - Odyssee

Η διατμηματική ομάδα του ΠΘ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό iGEM 2019, ενώ ήταν και φιναλίστ στις κατηγορίες Best Diagnostics Project, Best Integrated Human Practices και Best Supporting Entrepreneurship, κατακτώντας την πρώτη από αυτές.

iGEM 2020 - Amalthea I

Η διατμηματική ομάδα του ΠΘ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό iGEM 2020.

iGEM 2021 - Amalthea II

Η διατμηματική ομάδα του ΠΘ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό iGEM 2021.

iGEM 2022 - Navanthus

Η διατμηματική ομάδα του ΠΘ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό iGEM 2022.

iGEM 2023 - oPHAelia

Η διατμηματική ομάδα του ΠΘ που συμμετείχε στο διαγωνισμό iGEM 2023 ψηφίστηκε στις 10 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως (στο Overgrad επίπεδο) και απέσπασε χρυσό βραβείο για την συνολική επίδοση του project oPHAelia. Επιπλέον ήταν υποψήφια σε 5 ακόμη κατηγορίες Overgrad: Best Bioremediation Project, Best Education, Best Wiki, Best Entrepreneurship, Best New Basic Part.