Επιλογή Σελίδας

Εγκαταστάσεις

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 5.209 τ.μ., στην πανεπιστημιούπολη «Βιόπολις» της Λάρισας.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 5 αίθουσες διδασκαλίας συνολικής χωρητικότητας 260 θέσεων με πρόσβαση στο διαδίκτυο και εξοπλισμένες με Η/Υ και ψηφιακούς προβολείς και 3 πλήρως εξοπλισμένα κλιματιζόμενα φοιτητικά εργαστήρια, συνολικής χωρητικότητας 150 ατόμων. Το Τμήμα διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένο φοιτητικό εργαστήριο πληροφορικής με 25 θέσεις Η/Υ. Οι ερευνητικοί χώροι του Τμήματος καταλαμβάνουν συνολικά 1000 τ.μ. και κατανέμονται στα επιμέρους Ερευνητικά Εργαστήρια σε όλους τους ορόφους του κτιρίου. Σε όλους τους χώρους υπάρχει πρόσβαση με ασύρματη σύνδεση (WiFi) στο διαδίκτυο.

Εξωτερικά του κτιρίου υπάρχει μεγάλος διαμορφωμένος προαύλιος χώρος, κηπάριο με ποικιλία αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος πληρούν τους σύγχρονους κανονισμούς λειτουργίας και ασφάλειας (σύστημα πυρόσβεσης, κυτία πρώτων βοηθειών, έξοδοι κινδύνου) και είναι προσβάσιμες από ΑμεΑ.