Δράση για Μαθητές Γυμνασίου
03..07-Φεβ-2025
Βιωματική Εκπαιδευτική Επίσκεψη για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από σχολεία της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βιόπολις, Λάρισα, την εβδομάδα 3 – 7 Φεβρουαρίου 2025.
Στο πλαίσιο εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την κοινωνία και των εορτασμών για τα 25 χρόνια λειτουργίας του, το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας υποδέχθηκε 340 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από 10 Γυμνάσια της Θεσσαλίας.
Σκοπός της δράσης «Μικροί Βιοχημικοί» ήταν η εξοικείωση των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου με τις χημικές αντιδράσεις και τα ένζυμα και η ενημέρωσή τους για τη σημασία της σωστής διατροφής μέσα από 10 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια που επινοήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από φοιτητές του Τμήματος. Επίσης, σημαντικός στόχος ήταν η διευκρίνηση και διόρθωση παρανοήσεων και μύθων που αφορούν στη σύγχρονη διατροφή.
Το σχεδιασμό και την εκτέλεση των διαδραστικών παιχνιδιών πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους για την απόκτηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας, οι φοιτητές: Αγγέλη Αικατερίνη, Αναστασιάδου Ξανθίππη, Γκρίνια Δήμητρα, Εφραιμίδη Παυλίνα Κλεονίκη, Ζαχόπουλος Δημήτριος, Ζησοπούλου Παντελία, Καραγιαννάκη Ιωάννα, Καρκανάκη Ανδρονίκη, Κιαβουρίδου Αφεντούλα, Κιούσης Ιωάννης, Κοτσιφάκη Άννα, Κουτσούμπα Δήμητρα, Κωτούλα Σωτηρία, Λέκοση Γεωργία, Λιάς Ιωάννης, Μέσσα Καλλιόπη, Μοδιτση Μαρία, Νικολαΐδου Ανθή, Νικολαΐδου Ελένη, Ντίνης Σπυρίδων, Παζάρα Άννα Μαρία, Παπαδοπούλου Αναστασία, Παπαευαγγέλου Κωνσταντίνα, Πουπουνάκη Εμμανουέλα, Ροζή Χριστίνα, Σακελλαρίου Γεωργία, Σαμέλη Παρασκευή, Σκαρλάτ Λάουρα-Βιορίκα, Στεργίου Κωνσταντίνα Δομνίκη, Στραβογιάννη Παρασκευή, Ταμβακολόγου Ευαγγελία, Τίγκα Αναστασία, Τοπαλίδου Σουσάνα, Τσαλούχος Σπύρος, Τσάπαλου Ελένη, Τσίνογλου Μαρίνα, Χαριστοπούλου Κωνσταντία.
Στη δράση επίσης συμμετείχαν τα μέλη του Τμήματος: Γιαννούλη Π., Καντσάδη Α., Καράς Π., Κοντού Μ., Μαρράς Σ., Μπαλατσός Ν., Πατεράκη Χ., Σκαμνάκη Β., Τέκος Φ., Ψαρρά ΑΜ.
Είναι πάντα χαρά μας να υποδεχόμαστε νέα παιδιά και να εμπνεόμαστε από τον ενθουσιασμό που τους προκαλεί η επαφή τους με τα αντικείμενα μελέτης του Τμήματος και την εργαστηριακή έρευνα.